LAZER EPİLASYON
Dalga boyları belli bazı ışık kaynakları ile istenmeyen tüylerden kurtulduğumuz yöntemdir. Cilt tipine ve kıl yapısına uygun olarak belirlenen dalga boyu, kıl kökünde yoğunlaşır, ısıya dönüşerek çevre dokulara zarar vermeden sadece kökün kendisini ve çekirdek hücreyi tahrip eder.
Lazer, tıpta yaklaşık 40 yıldır kullanılmaktadır. Günümüzde en yaygın kullanım alanı kuşkusuz lazer epilasyondur. Epilasyonda kullanılan lazerlerin herhangi bir radyoaktif etkisi yoktur.
Tercih edilen en uygun dalga boyu 755 (nm) alexandrite sistemleridir. Bu sistem FDA onaylıdır. Kıldaki melanini hedefler. Seans esnasında soğuk gaz ve soğuk hava kullanılarak ciltte problem oluşmasını en aza indirger ve kişinin konforunu arttırır.
Lazer epilasyon 16 yaşından itibaren koyu renkli tüyleri olan herkese uygulanabilir. Eğer tüyler açık renkli ise lazer ışığı tüyü göremeyeceği için etkili olmaz. Lazer epilasyon tüm vücut bölgelerindeki tüylere uygulanabilir.
Lazer Epilasyonun Sıklıkla Uygulandığı Bölgeler
- Koltuk altı
- Bütün Kol
- Bütün Bacak
- Yüz (dudak üstü, yanaklar, çene, alın, şakaklar, favoriler)
- Dekolte
- Sırt
- Coffee
- Boyun, ense
- Kulak
- Burun
- El ve ayaklar
- Göbek
- Kalça, Basen
- Genital bölge.
Epilasyonda tek seansta sonuç almak mümkün değildir. Çünkü vücut kılları; anagen, katagen, telogen olmak üzere 3 evreden oluşur. Kıllar bu evreleri birbirinden bağımsız farklı zamanlarda geçirmektedir. Lazer epilasyon sadece anagen dönemdeki kılları etkiler. Bu nedenle vücut bölgelerinde 5-8, yüz bölgesinde 8-10 seans uygulama gerekmektedir. Bu da 1-1.5 yıla yayılmış bir tedavi sürecidir. Uygulamanın seans aralıkları bölgeye göre 4-8 hafta arasında değişir.
Lazer epilasyon tedavisine karar verildiğinde, bölgenin uzman doktor tarafından değerlendirilmesi, farklı durumlar düşünülürse (hormonal vs.) gerekli tahlil ve tetkiklerin istenmesi gereklidir.
Tedavisi istenilen tüylerin sarartılmamış olması, cımbız, sir, ip, ağda gibi yöntemlerle alınmamış olması gereklidir.